1300 pelaajaa, 6 palloa

1000000588

Oli upea kokemus tutustua paikalliseen 1300 oppilaan kouluun ja pitää muutaman tunnin lentopalloharjoitukset. Lahjoitin koululle kuusi lentopalloa jotka toin Suomesta tullessani. Koulupäivä alkoi aamulla 08.00 pihansiivouksella, johon osallistuivat kaikki oppilaat opettajien valvonnassa. Laki määrää täällä koululaisille yhtenäisen kouluasun, ja oli tosi somaa katsella kun pojilla oli kauluspaidat, suorat housut ja jalassaan mustat nahkakengät, ja tytöillä valkoinen mekko ja valkoiset kengät. Ongelmana oli, että liikuntatunnilla pidettiin samoja asuja, ja liikkuminen oli vaikeaa pyhäkengissä.
1000000604
Naisopettajat pukeutuivat silkkiseen 12-metriseen kankaaseen, joka oli kiedottu perinteisesti vartalon ympärille. No, napa kylläkin näkyi, mutta en pitänyt sitä pahana. Ensimmäisenä päivänä sain noin sata eri-ikäistä lasta harjoitukseen mukaan, mutta kun oli vain 6 palloa ja kaikilla armoton into oppia lentopallon perusteita, meni opettaminen välillä vaikeaksi. Jatkossa vedänkin kahdentoista ryhmissä, jotta saamme tehoa harjoitukseen. Kielimuuria ei ollut, koska tulkkina toimi Dinusha-tyttö. Hän on syntynyt suomessa ja puhuu täydellisesti suomea ja paikallista sinhalan kieltä.

Sri Lankassa on kaksi kansallispeliä: lentopallo ja kriketti. Lentopalloa pelataan pääasiassa ulkokentillä ja joissakin isommissa lomakeskuksissa rannalla. Muutama sisähalli löytyy Colombosta, mutta maan sisäistä sarjaa ei ole. Joukkeet ovat koottu eri laitoksista, muun muassa lentäjistä ja armeijalta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s