Kaikki alkoi siitä kun kala ei syönyt – trooppista rakkautta ja pidätyksiä

rannassa
Kun kala ei syönyt Nurmeksessa marraskuussa 1993, läksi ystäväni Arto kaverinsa kanssa paikalliselle huoltoasemalle. Siellä kaveruksilla tuli mieleen, että pitää päästä kauas ja lämpimään. Ei kun matkatoimistoon, jossa heille tarjottiin kahden viikon matkaa Sri Lankaan. Pojilla ei ollut tietoa missä kyseinen maa sijaitsee. Lippu kourassa kiireesti kotiin tutkimaan maapallokarttaa, ja sieltähän se löytyikin Intian alapuolelta.

Heti loman alussa löytyi Artolle tyttöystävä viidakosta.

Sri Lanka tarkoittaa paikallisella kielellä paratiisia, ja sinne matka sitten suuntautui. Heti loman alussa löytyi Artolle tyttöystävä viidakosta joka jäi odottamaan Arton seuraavaa matkaa Sri Lankaan. He olivat sopineet menevänsä seuraavalla lomalla naimisiin ja muuttavansa Suomeen. Loma loppui, ja Arto jäi kaipaamaan ystävääsä ja kaunista trooppista maata. Arto palasi takaisin viikon päästä ja avioitui loppuvuodesta 1993 Sri Lankassa. Nuoripari päätti muuttaa Suomeen, ja he asuivatkin siellä 6 vuotta.

Arto maksoi myotäjäisiä niin kuin täällä on tapana.

Suomessa heille syntyi tyttö, ja kun lapsi lähestyi kouluikää piti tehdä päätöksiä. Arto kaipasi takaisin Sri Lankaan, ja siitä tuli perheen lopullinen kotimaa. Kirvesmiehenä Arto alkoi rakentamaan taloa perheelle saatuaan tontin lahjoituksena appiukolta. Arto maksoi myotäjäisiä niin kuin täällä on tapana. Suuressa uskossa Arto luuli papereiden perusteella, että tontti on nyt heidän ja että toki sitä piti appiukkoon ja papereihin luottaa. Rakennustyöt alkoivat vauhdilla, ja välillä Arto kävi Suomessa tienaamassa rahaa. Kun talo alkoi valmistua ja suku huomasi että jäänkin asumaan tänne pysyvästi, alkoivat vastoinkäymiset.
kaupungilla
Täällä tytön kuuluu tuoda rahaa perheelle ja suvulle, mutta suvun miehet tuhlaavat ne sitten pois. Suku alkoi häätämään Arton perhettä talosta koska vanhin poika perii tai valtaa asunnon. Arton perhe kuitenkin asui talossa, mutta suku häiritsi elämistä ja alkoi rikkomaan taloa. Oikeusprosessi kesti pari vuotta, ja siinä todettiin että rakentaja voi ottaa talosta mitä hän siihen on laittanut.

Kaikki vietiin Gallen vankilaan.

Arto alkoi purkaa taloa, ja nyt siitä on jäljellä ainoastaan runko. Vuonna 2000 tilanne muuttui väkivaltaiseksi suvun taholta, ja poliisi tuli paikalle ja pidätti Arton perheineen. Mukana oli myös 6-vuotias tytär. Lisäksi pidätettiin appiukko,anoppi, vaimon veli ja eräs suomalainen ystävä jolla ei ollut asian kanssa mitään tekemistä. Kaikki vietiin Gallen vankilaan. Vankilatarina jatkuu seuraavassa jaksossa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s