Tullimiehen tukussa: huumeita ja huijaustakavarikkoja

Vankilasta suuntasimme tuk-tukilla tullimiehen tukkuun. Sataman lähellä rannalla oli rähjäinen asunto, jossa oli muutama huone ja varasto. Johtaja tuli tervehtimään ja tarjosi meille teetä.

Sitten alkoi liikeneuvottelut, ja hän kertoi mitä tukussa oli tänään tarjouksessa. Hän luetteli varastosta löytyvän tupakkaa, alkoholia ja tarvittaessa myöskin huumeita. Kerroimme, että voisimme ostaa tupakkaa ja hyvää vodkaa.

Meidät ohjattiin sotkuiseen pieneen varastoon, jossa oli laatikoittain eri merkkisiä savukekartonkeja ja ulkomaisia viinamerkkejä. Näyttipä siellä olevan Finlandia-vodkaakin. Tupakka-askin hinnaksi hän ilmoitti noin 2 euroa, joka on euron halvempaa kuin täkäläisissä kaupoissa. Parilla kympillä sai litran hyvää vodkaa. Teimme pienimuotoiset ostokset ja nappasin muutaman kuvan muistoksi.

Paikallisissa uutislähetyksissä näyttävästi tuhotaan takavarikoidut tuotteet, mutta se on täyttä lavastusta.

Niin, mitenkäs tämä tukkuliike sitten toimii? Tietotoimisto kertoi, että myytävät tuotteet ovat rannikkovartioston takavarikoimia, joita on laittomasti tai laillisesti yritetty tuoda maahan. Meillä Suomessa tuotteet hävitetään, mutta täällä on perustettu jakeluketju, joka toimii niin että se myy tuotteet tiloille. Tullista tavarat siirtyvät edelleen poliisille, joka myy ne edelleen tullimiehen tukkuun, joita sijaitsee ympäri kaupunkia. Eihän rahanarvoista tavaraa kannata tuhota. Paikallisissa uutislähetyksissä näyttävästi tuhotaan takavarikoidut tuotteet, mutta se on täyttä lavastusta.

Poliisit ja muut virkamiehet pistävät itse huumeet myyntiin kadulle, ja sitten tekevät näyttäviä pidätyksiä ja takavarikoivat aineita uudelleen. Kysymys on ainoastaan rahasta, ja siitä täällä näytää olevan pulaa. Korruptio on maailman kovinta ykkösluokkaa ja kaikkea saa rahalla. Puolet vankilassa istuvista ovat syyllistyneet huumausainerikoksiin. Todellisuudessa siellä pitäisi istua aivan muut henkilöt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s