Sri Lankan historian ensimmäiset humppatanssit

Sri Lankasta ei löytynyt aikuisille tanssipaikaa, oli vaan niitä nuorten discoja, jossa porukka biletti kuka missäkin pöllyssä. Päätimme toimia: kysyin Artolta, onko täällä Hikkawadussa sopivaa rantaravintolaa tanssien pitoon. “Löytyy aivan läheltä, ja rantakin on vain muutaman metrin päässä”, vastasi Arto. Kahvinjuonti jäi kesken, kun riensimme esittämään asiaa omistajalle, joka oli aiemmin valittanut iltojen pienistä asiakasmääristä.

IMG_1529

Herra otti ideamme riemuiten vastaan ja kyseli, miten asiaa viedään eteenpäin. Ovat täällä muuten hemmetin saamattomia kaikessa, joten teimme listaa miten homma hoidetaan. Siltä seisomalta Arto läksi hakemaan suomalaista tanssimusiikkia kotoa, ja minä menin hotellille suunittelemaan mainosta käsijakeluun ja liikkeiden oviin ja ikkunoihin. Tunnissa olimmekin omistajan kanssa tilaamassa mainoksia jakeluun.

IMG_1541

Täällä Hikkawadussa on niin, että kylä tyhjenee iltaisin yhdeksän jälkeen, eikä vanhemmille ihmisille ole mitään kokoontumispaikkaa tarjolla. Samaa valittivat myöskin muut ulkomaiset turistit, jotka kertoivat menevänsä nukkumaan illallisen jälkeen, vaikka toki haluaisivat sosiaalista kanssakäymistä muidenkin kanssa.

Näin oli pohjatyö Sri Lankan historian ensimmäisille humppatansseille tehty.

Saimme mainokset seuraavana päivänä, ja omistaja ilmoitti, että hän panee ne jakoon sitten lauantaiaamuna. Siksi niin myöhään, että ihmiset eivät ehdi unohtaa. Meidän piti hieman oikaista sitä käsitystä, ja sovimme, että kaikki on jaettu torstaihin mennessä. Näin oli pohjatyö Sri Lankan historian ensimmäisille humppatansseille tehty. Meillä kasattuna 200 suomalaista tanssimusikkikappaletta, ja upea ravintola oli aivan rannassa. Aika ajoin sinne uiskenteli iltamassa merikilpikonnia asiakkaiden iloksi.

IMG_1542

Saapa nähdä mitä humpasta pidetään, mietimme. Sana levisi hyvin turistien keskuudessa ja myöskin paikallisten miesten mielenkiinto tuntui olevan kova, sillä olihan sinne tulossa varakkaita valkoisia naisia. Historiallisella hetkellä, lauantaina 1.2.2014 klo 20.30 alkoi paikallisia miehiä valua ravintola Mamasiin. Paikat alkoivat täyttyä pikkuhiljaa, ja ensimmäiset valssit kuultiin kello 21.20.

Alussa tanssiinlähtö oli kaikilla hieman vaikeaa, mutta muutama Arrak, ja jo alkoi olemaan tunnelmaa. Sali saatiin täyteen, ja omistaja oli tyytyväinen iltaan. Paikalla oli saksalaisia, venäläisiä, ruotsalaisia ja tietenkin valtaosa suomalaisia, jotka kaikki olivat tyytyväisiä iltaan. Tansseissa vieraili myöskin suomalainen viihde-alan konkari Pentti-Oskari Kangas, joka asustelee täällä talvisin. Minulle ja Artolle tämä oli mukava kokemus, ja saimme hyvää palautetta ja tietenkin hyvän mielen itsellemme. Seuraavat tanssit päätimme järjestää viikon päästä lauantaina, koska turistimäärät ovat täällä kuitenkin niin pienet, että kerta viikossa riitää. Omistaja aikoikin seuraavaksi lauantaiksi järjestää kunnon äänentoistolaitteet, valolaitteet ja paikallisen dj:n vetämään iltaa.

IMG_1539

Kun sitten menimme suurella porukalla seuraaviin tansseihin, oli kaikki lupaukset pidetty. Olihan se somaa, kun dj soitti Jätkänhumppaa, Elämää juoksuhaudoissa ja Eltankajärvenjäätä jammaillen itse mukana. Nyt on vasta tiistai, ja kovasti odottelemme jo suomalaista lauantaisaunaa, hernekeittoa ja tansseja.

Advertisements

One thought on “Sri Lankan historian ensimmäiset humppatanssit

  1. Hyvä Pekka!!!
    Seuraavaksi tietenkiin hommaat sinne suomalaisen orkesterin, en nyt tässä kehtaa sanoa minkä orkan, mutta varmaan tiedät jonkun hel…tin hyvän:)
    Terveisiä myös Pirjolta.
    t veikko

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s