Tamileita, singaleeseja ja ihmisoikeudettomuutta

Haastateltava on ulkomaalainen mies, joka on asunut Sri Lankassa pitkään ja seurannut tiiviisti maan poliittista elämää paikan päällä. Aluksi hän haluaa tarkentaa, että paikallinen tamiliväestö ei missään tapauksessa ole terroristijärjestö, vaan he ovat vapaustaistelijoita. Tamilit eivät ole koskaan suunnannet väkivaltaa muun maan kansalaisiin vaan ainoastaan taistelleet hallitusta vastaan itsenäisyyden ja ihmisoikeuksien puolesta. Hallitus on järjestelmällisesti alistanut tamileja ja muslimeja maassa.

Haastateltava vieraili vuonna 2000 sota-aluella, ja hänet olisi voitu ottaa vangiksi tai tappaa. Haastateltava kuvasi paikkoja videolle, ja toin sen tullessani Suomeen. Vuodesta toiseen hallitus on lavastanut pommi-iskuja. Tästä paikasta noin 3 kilometrin päässä räjähti pommi ihmisten keskellä. Haastateltava kiirehti tapahtumapaikalle, ja muutamassa minuutissa oli tiesulut asetettu paikalle, ja tv-kamerat olivat jo siellä. Kiertotien kautta hän pääsi paikalle. On varmaa, että pommin oli propagandatarkoituksessa asettanut hallitus, eiväthän kamerat muuten olisi olleet paikalla ja näyttäneet suoraa kuvaa.

Samaan aikaan matkatoimistot tekivät vielä matkoja tänne muun muassa Suomesta. Tässäkin tapauksessa ajoitus ja paikka lähellä turistikohdetta oli tarkoituksella määritelty. Colombossa sattui vastaavanlainen juttu, jossa sotilaat olivat sivukadulla asentamassa pommia linja-autoon, joka oli tarkoitus lähetttää keskustaan. Pommi räjähti sotilaiden käsiin, ja 6 sotilasta kuoli. Hallitus tappaa häikäilemättä omia kansalaisia tehostaakseen propagandaa. Moni sotilas on kertonut haastateltavalle, miten hallitus toimii.

Toinen sotilas kuvaa ja toinen telottaa ampumalla suuren joukon ihmisiä.

Haastateltava kertoo jo vuosia sitten maininneensa tapahtumista täällä turisteille, mutta he eivät ole alkuunkaan uskoneet. Nyt, kun Suomessa näytettiin Kuoleman Kentät -dokumentti, on monen käsitys maasta muuttunut. Haastateltava kertoo nähneensä useita kamerakännykällä otettuja videoita, jossa hallituksen sotilaat teloittavat tamilisiviileitä. Useassa videossa maassa makaa lapsia, naisia ja miehiä. Toinen sotilas kuvaa ja toinen telottaa ampumalla suuren joukon ihmisiä. Tätäkään juttua ei kukaan uskonut todeksi, mutta nyt viimeistään silmät ovat auenneet.

Eräässä pohjoisen kaupungissa käytiin myös “kemiallista sotaa” kun hallitus pommitti tamiliväestöä 200 litran paskatynnyreillä tarkoituksena levitää kulkutauteja ja pilata juomavedet. Paikallinen yksityinen tv-kanava oli uutisoinut asiasta.

Sodan loppumisen jälkeen haastateltava vieraili Vavyniassa ja Talimannarassa ja näki siellä valtavia vankileirejä. On varmaa, että alueelta löytyy joukkohautoja. Lisäksi vankileirejä löytyy muistakin paikoista maan pohjois- ja itäosista. Tämän vuoksi ulkomaalaisia tarkastajia ei ole päästetty tietyille alueilla. Uskotaan, että tapettuja tamileja on useita satoja tuhansia. Hallituksen ilmoitus tamilien määrästä on noin 15 prosenttia eli noin kaksi miljoonaa. Todellisuus on kuitenkin aivan toinen. Tamileita uskotaan olevan 6-7 miljoonaa.

Koko Sri Lankan itsenäisyyden ajan on hallitus mustamaalannnut Englantia. Hallituksen mukaan britit toivat Intiasta teenpoimiota, ja he ovat tämän kaiken takana. Todellisuudessa heillä ei ole osaa eikä arpaa tässä sodassa, vaan itsenäisyydestä taistelevat jo 3500 vuotta aiemmin tullet tamilit ja singaleesit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s