Olympialaiset paljasvarpain, hame tulessa

Sain ystävällisen kutsun saapua seuraamaan koulun olympilaisia, missä lajeina olivat 400 metrin viesti ja sileä paljasvarpain auringon polttamalla nurmella juostuna. Lajeja oli vain kaksi, koska kilpailijoita oli eri ikäluokissa noin 500.

1000000677
Kysymyksessä olivat loppukilpailut, ja juhlallisuudet olivat melkoiset. Kisoja tuli avamaan korkean tason ministeri, jota koulujohto oli vastassa portilla upean soittokunnan kanssa. Marssi stadionille alkoi, ja ministeri piti avajaispuheen. Urheilijat olivat kentällä kauniissa muodostelmissa valmiina vannomaan olympiavalan, jonka jälkeen nostettiin kolme lippua juhlallisesti salkoon. Tapahtuma oli hyvin sotilaallinen mutta upea.
IMG_1667


Hame olympiatulessa

Sen jälkeen oli olympiatulen vuoro. Se juoksutettiin kentän ympäri kalliolle soittokunnan viereen. Tuli syttyi, ja niin syttyi palamaan myös erään tytön hame. Se sammutettiin ripeästi ilman henkilövahinkoja.
1000000714
Seurasin suurella mielenkiinnolla muutaman juoksulajin, ja näin kuinka suurella sydämellä kilpailijat nauttivat tapahtumasta. Paljasvarpain mentiin kovaa. Ratavalvojiakin oli paikalla. Ratamerkinnät oli tehty muutamalla maalipisteellä, mutta kukaan ei valittanut, jos joskus mentiin vähän toisenkin rataa. Yleisöä oli paikalla runsaasti, lähinnä oppilaiden vanhempia, jotka olivat pukeutuneet upeasti. Miehet käyttivät pukua ja naiset tyylikkäitä silkkiasuja perinteiseen tyyliin.

1000000718

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s